Ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει στα social media μετά από 2 χρόνια απαγόρευσης

Η Meta ανακοίνωσε την Τετάρτη 25/1/2023 ότι θα επαναφέρει τους λογαριασμούς του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο Facebook και το Instagram. Μετά από δύο χρόνια αναστολής, ο Donald Trump θα μπορεί να δημοσιεύει και πάλι αναρτήσεις στου στα δύο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα στις επόμενες εβδομάδες. 

Θυμίζουμε ότι του είχε απαγορευτεί η πρόσβαση στο Facebook και το Instagram (και άλλες πλατφόρμες, όπως το Twitter) μετά τα γεγονοτα στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Η αποκατάσταση των λογαριασμών, που έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση του Donald Trump ότι θα βάλει ξανά υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο το 2024, θα μπορούσε να βοηθήσει την  πολιτική του καριέρα καθώς έχει 34 εκατομμύρια ακολούθους στο Facebook και 23 εκατομμύρια στο Instagram. 

Όσο για το Twitter, ο λογαριασμός έχει ήδη επανέλθει από τον Νοέμβριο, χάρη στο νέο ιδιοκτήτη της πλατφόρμας, Elon Musk. Ωστόσο, ο Trump δεν έχει κάνει ακόμη καμία δημοσίευση εκεί.

Οι επικριτές της Meta και του Mark Zuckerberg κατηγόρησαν την εταιρεία για χαλαρά moderating policies ενώ αρκετοί πολίτες τονίζουν ότι όλοι οι πολιτικοί υποψήφιοι πρέπει να έχουν πρόσβαση στα social media, υποστηρίζοντας την ελευθερία του λόγου. 

Η Meta, από τη μεριά της, ανέφερε ότι έχει ενσωματώσει νέα προστατευτικά μέτρα για να αποτρέψει τις επαναλαμβανόμενες παραβάσεις.

“Σε περίπτωση που ο κ. Trump δημοσιεύσει περαιτέρω περιεχόμενο που παραβιάζει, το περιεχόμενο θα αφαιρεθεί και ο λογαριασμός θα τεθεί σε αναστολή από ένα μήνα έως δύο χρόνια, ανάλογα με τη σοβαρότητα της παραβίασης“, έγραψε ο Nick Clegg, πρόεδρος παγκόσμιων υποθέσεων της Meta.

Πληροφορίες από secnews