Volkswagen: Διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα 3,3 εκατ. πελατών της

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen, ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης όταν διέρρευσαν από έναν προμηθευτή της τα προσωπικά δεδομένα 3,3 εκατομμυρίων ανθρώπων στη Βόρεια Αμερική. 

«Ανακαλύψαμε πρόσφατα ότι κάποιος τρίτος, μη εγκεκριμένος, έλαβε προσωπικές πληροφορίες (…) για τους πελάτες και τους πιθανούς πελάτες μας από έναν προμηθευτή της Audi, της Volkswagen και ορισμένων αντιπροσωπειών στις ΗΠΑ και τον Καναδά», ανέφερε η αμερικανική θυγατρική του ομίλου στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τα δεδομένα των πελατών της Volkswagen διέρρευσαν την χρονική περίοδο 2014-2019 και αποθηκεύτηκαν σε ένα μη προστατευμένο αρχείο του συγκεκριμένου προμηθευτή, τον οποίο δεν αποκάλυψε η VW. 

Η γερμανική εταιρεία υπολογίζει ότι διέρρευσαν ευαίσθητες πληροφορίες που χρησιμοποιούνται για την αγορά αυτοκινήτου, όπως για παράδειγμα ο αριθμός της άδειας οδήγησης, περίπου 90.000 ανθρώπων. Παράλληλα, διέρρευσαν προσωπικά δεδομένα όπως ονόματα, διευθύνσεις, τηλέφωνα και e-mail περίπου 3,1 εκατομμυρίων πελατών της Audi στις ΗΠΑ, 163.000 της Audi στον Καναδά και περίπου 3.300 πελατών της VW στις ΗΠΑ.

Ο όμιλος ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές, επικοινώνησε με τα θύματα και σχεδιάζει να toyw παράσχει δωρεάν προστασία κατά της χρήσης των δεδομένων τους για αγορές ή λήψη δανείων.