Διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα 2.300.000 χρηστών από site γνωριμιών!

Όταν οι πελάτες του site γνωριμιών MeetMindful πληκτρολογούσαν τα προσωπικά τους δεδομένα για να βρουν ταίρι, δεν είχαν φανταστεί ότι μια μέρα αυτά θα διέρεαν στο διαδίκτυο. 

Δυστυχώς, όμως, αυτό συνέβη στις 20 Ιανουαρίου, όταν η πλατφόρμα δέχτηκε επίθεση και βγήκαν στη φόρα τα πραγματικά ονόματα, οι λεπτομέρειες για σωματικά χαρακτηριστικά, οι ερωτικές προτιμήσεις, τα προφίλ στο Facebook και άλλες πολύ ευαίσθητες πληροφορίες 2.300.000 ανθρώπων!

Σύμφωνα με το ZDNet, οι πληροφορίες δημοσιοποιήθηκαν σε ένα φόρουμ χάκερ πριν λίγες μέρες, καθιστώντας τους χρήστες ευάλωτους και πρακτικά ανήμπορους να προστατέψουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Αυτή τη στιγμή, έχει πρόσβαση ο οποιοσδήποτε στις πραγματικές ταυτότητες των χρηστών του site που ιδρύθηκε το 2014 στο Κολοράντο των ΗΠΑ, εκθέτοντάς τους ακόμα και σε κίνδυνο εκβιασμού.

Το MeetMindful με τη σειρά του ανακοίνωσε πως η επίθεση αφορούσε μια λίστα πληροφοριών που δεν ήταν ενημερωμένη με τις λεπτομέρειες για τις πιστωτικές κάρτες των πελατών της ή τα μηνύματα που είχαν ανταλλάξει οι χρήστες μεταξύ τους. 

«Λυπούμαστε πολύ που συνέβη κάτι τέτοιο», ανέφερε στο blog του ο ιδρυτής του site, και κάλεσε τους χρήστες να αλλάξουν τους κωδικούς ασφαλείας τους. 

Το κενό ασφαλείας, όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι, έχει, έκτοτε, «θωρακιστεί» και η εταιρεία έχει επικοινωνήσει με όλους τους πελάτες της που τα προσωπικά τους δεδομένα βρίσκονται σε κίνδυνο.