WhatsApp: Έρχεται νέα λειτουργία που προστατεύει τα προσωπικά μας δεδομένα

H WhatsApp, η οποία ανήκει στον όμιλο εταιρειών της Facebook, αναμένεται να παρουσιάσει μία νέα δυνατότητα στους χρήστες της αυτόν τον μήνα.

Η δυνατότητα αυτή θα διαγράφει αυτόματα αναρτήσεις χρηστών, οι οποίες έχουν κοινοποιηθεί στις συνομιλίες τους, μετά από 7 μέρες. Ένα μοντέλο το οποίο υπάρχει ήδη και σε άλλες διαδικτυακές πλατφόρμες, όπως η Signal, το Snapchat και το Instagram.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Facebook, ο λόγος που εφαρμόζεται η συγκεκριμένη δυνατότητα είναι για να προστατεύσει ακόμα περισσότερο τις συνομιλίες των χρηστών του WhatsApp ώστε να νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια:

«Ενώ είναι υπέροχο να διατηρούμε αναμνήσεις από φίλους και συγγενείς, τα περισσότερα από αυτά που στέλνουμε δεν χρειάζεται να μένουν για πάντα. Στόχος μας είναι να κάνουμε τις συνομιλίες στο WhatsApp μια επαφή που θα σας κάνει να αισθάνεστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρόσωπο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραμένουν για πάντα».

Τα εξαφανισμένα μηνύματα θα μπορούν να ενεργοποιηθούν πατώντας το όνομα στη κάθε συνομιλία στο επάνω μέρος της οθόνης και στη συνέχεια ο χρήστης θα μετακινείται προς τα κάτω σε μια νέα επιλογή για «εξαφάνιση μηνυμάτων».

Ωστόσο, η καινούρια εφαρμογή φαίνεται να μην αρέσει στους εργοδότες που προσπαθούν να καταγράψουν τα κινητά των εργαζομένων που πλέον δουλεύουν από το σπίτι. Επιχειρήσεις όπως οι τράπεζες και οι εμπορικές εταιρείες, θέλουν να ελέγχουν τις ιδιωτικές γραμμές των υπαλλήλων τους, ώστε να είναι σίγουροι πως δεν διαρρέουν απόρρητα και εμπιστευτικά στοιχεία. 

Τον Μάρτιο, τραπεζίτης φέρεται να κοινοποίησε στη Μ. Βρετανία εμπιστευτικά δεδομένα στο WhatsApp και ένα μήνα αργότερα η JPMorgan Chase & Co τιμώρησε πάνω από 12 traders για τη χρήση του Whatsapp απολύοντας μάλιστα έναν από αυτούς.

Παρόλα αυτά, το Facebook θέλει να προσφέρει περισσότερες δυνατότητες στους χρήστες του για να εξαφανίζουν τις αναρτήσεις τους στα διάφορα κοινωνικά του δίκτυα.O Mark Zuckerberg είχε αφήσει να εννοηθούν οι εξελίξεις αυτές πέρσι, όταν ανέφερε πως η εταιρεία δίνει έμφαση στην κρυπτογραφημένη, ιδιωτική και εφήμερη διαδικτυακή επικοινωνία.