Πρόστιμο €35,3 εκατ. στην H&M για παραβίαση προσωπικών δεδομένων εργαζομένων της

Το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί στη Γερμανία για παραβίαση του GDPR

Μια απίθανη ιστορία βρήκε το φως της δημοσιότητας, αποκαλύπτοντας το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί μέχρι τώρα στην γερμανία, για παραβίαση του GDPR. 

Σύμφωνα με το bloomberg, στελέχη των H&M αποθήκευαν προσωπικά στοιχεία των εργαζομένων της εταιρείας που αφορούσαν την προσωπική τους ζωή. Δεν δίστασαν να αποθηκεύσουν ακόμα και πληροφορίες που αφορούν το ιατρικό ιστορικό τους, τις εμπειρίες τους από τις διακοπές ή τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

«Δυστυχώς, είχαμε ένα περιστατικό σε μια θυγατρική στη Γερμανία που είχε αναφερθεί στην αρχή προστασίας δεδομένων στα τέλη του περασμένου έτους», δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος Helena Helmersson. «Μετά την εξέταση αυτού του περιστατικού, είναι σαφές ότι οι οδηγίες μας δεν έχουν τηρηθεί» είπε, προσθέτοντας  ότι η εταιρεία λιανικής είχε διάλογο με την Αρχή και εξετάζει τη συγκεκριμένη απόφαση

«Πρόκειται για μια υπόθεση που έδειξε σοβαρή παραβίαση των κανόνων προστασίας προσωπικών δεδομένων στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας», δήλωσε ο Johannes Caspar, επικεφαλής του παρατηρητηρίου προστασίας δεδομένων στο Αμβούργο. Μάλιστα, το υψηλό πρόστιμο θεωρήθηκε «δικαιολογημένο και θα βοηθήσει ώστε να αποτρέψει τις εταιρείες από την παραβίαση του απορρήτου των εργαζομένων».

Κλείνουν 250 καταστήματα μετά την κρίση του κορονοϊού

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η H&M «παραδέχεται ελλείψεις στο κέντρο εξυπηρέτησης και έχει λάβει ισχυρά μέτρα για τη διόρθωσή του». Παράλληλα, μεταξύ άλλων, ανακοίνωσε ότι «σχεδιάζει να κλείσει 250 καταστήματα παγκοσμίως το 2021 μετά το κλείσιμο άλλων 50 φέτος, καθώς η κρίση του κορονοϊού  στρέφει περισσότερους καταναλωτές στις Online αγορές».

Πηγή: bloomberg.com