Η πρώτη δίκη μέσω Skype

απονέμει δικαιοσύνη εν μέσω κορωνοϊού

Απ’ ότι φαίνεται, ο κορονοϊός φέρνει πολλές και μεγάλες αλλαγές στις καθημερινές μας δραστηριότητες! Εκτός από την τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση που πλέον εφαρμόζεται σε όλες σχεδόν τις χώρες που πλήττονται από την πανδημία, αυτές τι μέρες διεξάγεται και μία δίκη μέσω Skype!

Η τόπος διαξαγωγής της είναι το Λονδίνο και οι δικηγόροι που συμμετέχουν υποστηρίζουν πως το συγκεκριμένο παράδειγμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο εν μέσω πανδημίας. 

Στην συγκεκριμένη υπόθεση, ο δικαστής καλείται να αποφασίσει εάν πρέπει ή όχι να διακοπεί η σίτιση ενός 70χρονου άντρα μέσω σωλήνα. Ο άνδρας, μετά το σοβαρό εγκεφαλικό που υπέστη το 2016, διατηρεί κανονικά τις αισθήσεις του και 'εχει πλήρη συνείδηση του τι συμβαίνει. Ωστόσο, η κόρη του αλλά και ο γιατρός του διαφωνούν με τη θεραπεία που του παρέχεται και η τοπική κλινική επιτροπή ζήτησε από το δικαστήριο να αποφασίσει για την πορεία που πρέπει να ακολουθηθεί.

Στην ακρόαση συμμετέχουν ο δικαστής, οι δικηγόροι, έντεκα μάρτυρες, τρεις εμπειρογνώμονες και δύο δημοσιογράφοι μέσω του Skype for Business, και όλοι παρακολουθούν κανονικά τα όσα διαδραματίζονται στη δίκη. 

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου ∆ικαστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε πως οι τηλεφωνικές βιντεο-κλήσεις θα μπορούν να αποτελέσουν μια καλή λύση στα αστικά σλλά και τα οικογενειακά δικαστήρια, όσο η πανδημία μας κρατάεο σπίτι.

«Τυχόν νομικά εμπόδια θα αντιμετωπιστούν» είπε, ενώ επεσήμανε πως τα προβλήματα που μπορεί να προκύπτουν, θα λύνονται έπειτα από σκέψη.

Πηγή: lawgazette.co.uk