Η Amazon απολύει υπαλλήλους που διέρρευσαν προσωπικά δεδομένων πελατών της

Η εταιρεία Amazon, αυτός ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, δήλωσε υπέρ της δίωξης των πρώην υπαλλήλων της που ενεπλάκησαν στη διαρροή δεδομένων πελατών της σε τρίτους.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου του 2020, αναφέρθηκε ότι η Amazon ενημέρωσε αρκετούς πελάτης της για τη διαρροή των προσωπικών τους δεδομένων από έναν (τουλάχιστον) υπάλληλό της που παραβίασε τις αρχές της εταιρείας. Παρόλο που κοινοποίησε το γεγονός, όμως, δεν γνωστοποίησε πόσοι πελάτες της επηρεάστηκαν.

Οι αρχές, με την πλήρη υποστήριξη της Amazon, θα πραγματοποιήσουν σχετική έρευνα με σκοπό να τιμωρηθούν οι παραβάτες. 

Περιστατικά παραβίασης προσωπικών δεδομένων

Εντωμεταξύ, ορισμένα καταστήματα υποστήριξαν πως, λόγω ενός τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στο σύστημά τους τον Νοέμβριο του 2018, διέρρευσαν τα ονόματα και οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις των πελατών τους. 

Επίσης, τον Σεπτέμβριο του 2018 η Wall Street Journal ανέφερε ότι τα προσωπικά δεδομένα των αναγνωστών της πουλήθηκαν από υπαλλήλoυς της Amazon σε τρίτους. Συγκεκριμένα, αναφέρει πως τα αγόρασαν εταιρείες που ήθελαν να πετύχουν καλύτερες κριτικές των προϊόντων τους και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους. Οι εργαζόμενοι που ενεπλάκησαν σε αυτό το συμβάν απολύθηκαν αμέσως.

Honey app

Η Amazon αποκάλεσε πρόσφατα την εφαρμογή Honey ως "υψηλού κινδύνου", με στόχο, όπως δήλωσε, να  “προειδοποιήσει τους πελάτες σχετικά με τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης που συλλέγουν προσωπικά δεδομένα αγορών χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεσή τους, τη διεύθυνση, τα δεδομένα αγοράς και τη μέθοδο πληρωμής από τη σελίδα ελέγχου".

Πηγή: siliconrepublic.com