Twitter: Διέρρευσαν γυμνές φωτογραφίες χρηστών

Όταν ξεκινησε η νέα υπηρεσία Twitter Circles τον Αύγουστο του 2022, υποσχέθηκε στους χρήστες την ευελιξία να επιλέγουν ποιος μπορεί να δει και να αλληλεπιδράσει με το περιεχόμενό τους σε βάση Tweet-by-Tweet.

Μεταξύ των φωνών που επαίνεσαν τη συγκεκριμένη υπηρεσία ήταν  το Belong To, το οποίο υποστηρίζει νέους LGBTQ+ στην Ιρλανδία. Η ομάδα χαιρέτισε τη δυνατότητα να «παρέχει τη δυνατότητα των χρηστών να δημιουργούν έναν νέο τρόπο για να ελέγχουν πώς εμφανίζονται στο διαδίκτυο και να εκφράζονται με ασφάλεια». 

Οκτώ μήνες αργότερα, όμως, η ασφαλής λειτουργικότητα του Twitter Circles φαίνεται να έχει σπάσει. Ορισμένοι χρήστες προειδοποιούν δημόσια όσους χρησιμοποιούν την υπηρεσία πως οι υποτιθέμενες ασφαλείς αναρτήσεις τους - συχνά γυμνές φωτογραφίες - διοχετεύονται στην κύρια ροή For You, την αλγοριθμικά καθοδηγούμενη αρχική σελίδα του Twitter.

Για τον εργαζόμενο σε ΜΜΕ της Νέας Υόρκης Adam Moussa, η πρώτη ένδειξη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ήρθε περίπου 25 λεπτά μετά από ανάρτησή της στις 7 Απριλίου, όταν έλαβε μια ειδοποίηση ότι η δημοσίευσή της άρεσε σε κάποιο άγνωστο όνομα, παρόλο που προοριζόταν μόνο για επιλεγμένα άτομα. 

«Το Twitter Circles έχει πρόβλημα» έγραψε στο Twitter η συγγραφέας Abraham Josephine Riesman, η οποία ανακάλυψε ότι οι γυμνές φωτογραφίες που είχε αναρτήσει στο Twitter Circle είχαν διαρρεύσει. «Ανέβασα μια γυμνή φωτογραφία στα Circles χθες και είδα ότι άρεσε σε κάποιον που δεν ακολουθώ».

Η Riesman και ο Moussa δεν ήταν οι μόνοι που εκτέθηκαν, αφού πολλοί χρήστες εξέφρασαν μαζικά την απογοήτευσή τους για τη δυσλειτουργία της πλατφόρμας προειδοποιώντας ο ένας τον άλλον να μην δημοσιεύουν στο Twitter Circle ευαίσθητες πληροφορίες. 

Πρόκειται για άλλο ένα τεράστιο λάθος της εταιρείας του Έλον Μασκ, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι τα Twitter Circles υποτίθεται ότι είναι ένας ασφαλής, ελεγχόμενος χώρος, όπου οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται τις πιο προσωπικές τους σκέψεις και φωτογραφίες με μια πολύ επιλεγμένη ομάδα έμπιστων φίλων και ακολούθων.

Το Twitter δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει επίσημα ποιο είναι το πρόβλημα ή πότε θα διορθωθεί.

Πληροφορίες από Βuzzfeednews