TikTok: Βάζει όριο χρήσης 60 λεπτών στους ανήλικους

Ενώ χιλιάδες γονείς ανά τον κόσμο  αγωνίζονται να περιορίσουν τον χρόνο που αφιερώνουν τα παιδιά τους στο TikTok, ο επικεφαλής σε θέματα ασφάλειας της κινεζικής εφαρμογής έκανε μια δήλωση που μάλλον τους ικανοποιεί. 

Ο Cormac Keenan, σε ανάρτησή του πριν λίγες μέρες, ανέφερε πως οι ανήλικοι κάτω των 18 ετών δεν θα μπορούν να παραμείνουν στην εφαρμογή πάνω από 60 λεπτά εκτός κι αν εισάγουν ειδικό κωδικό πρόσβασης που θα λαμβάνουν μέσω sms. 

Στο μεταξύ, στελέχη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της TikTok, έχουν κληθεί ενώπιον του Κογκρέσου των ΗΠΑ για να εξηγήσουν με τι μέσα προστατεύουν τους νεαρούς χρήστες από την υπερέκθεση. 

Για λογαριασμούς στους οποίους ο χρήστης είναι κάτω των 13 ετών, ο γονέας ή ο νόμιμος κηδεμόνας πρέπει ήδη να εισαγάγει έναν ειδικό κωδικό πρόσβασης για να επιτρέψει στο παιδί του να παρακολουθήσει επιπλέον 30 λεπτά, αφού συμπληρωθεί το αρχικό όριο των 60 λεπτών.

Η TikTok δήλωσε ότι κατέληξε στο όριο των 60 λεπτών αφού συμβουλεύτηκε μια ακαδημαϊκή έρευνα καθώς και εμπειρογνώμονες από το Εργαστήριο Ψηφιακής Ευεξίας στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης.

Εδώ και καιρό υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με το οτι εκτίθενται οι ανήλικοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και την πιθανή βλάβη που μπορεί να προκαλέσουν.

Μια έκθεση που κυκλοφόρησε στα τέλη του περασμένου έτους υπέδειξε ότι οι αλγόριθμοι του TikTok προωθούν βίντεο σχετικά με τον αυτοτραυματισμό και τις διατροφικές διαταραχές σε ευάλωτους εφήβους.

Το TikTok δήλωσε επίσης ότι θα αρχίσει να προτρέπει τους εφήβους να ορίσουν ένα ημερήσιο όριο χρόνου οθόνης, εάν επιλέξουν να μην χρησιμοποιούν την προεπιλεγμένη διάρκεια των 60 λεπτών. Η εταιρεία θα στέλνει εβδομαδιαίες ειδοποιήσεις στα εισερχόμενα στους λογαριασμούς των εφήβων με μια ανακεφαλαίωση του χρόνου οθόνης.

Πηγή: ukdaily.news