Νέα «μόδα» στα σχολεία: γονείς βάζουν ντετέκτιβ να παρακολουθούν τα έφηβα παιδιά τους

Μετά από όλα αυτά που μαθαίνουμε τελευταία για όσα συμβαίνουν στα ελληνικά σχολεία, είναι λογικό οι γονείς να ανησυχούν διπλά μήπως το παιδί τους βρεθεί στη θέση του θύματος ή του θύτη σε κάποιο περιστατικό ακραίου μπούλινγκ.

Δυστυχώς, η παραβατικότητα και οι βίαιες συμπεριφορές είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο και όσοι έχουμε παιδιά, είμαστε σε επιφυλακή μήπως παρατηρήσουμε κάποια αλλαγή στη συμπεριφορά ή τη διάθεσή τους, σημάδι ότι κάτι δεν πάει καλά.

Αυτή η αλλαγή, άλλωστε, είναι και η βασική αφορμή, σύμφωνα με έναν ειδικό ερευνητή, που οι γονείς αποφασίζουν να προσλάβουν ιδιωτικούς ερευνητές για να παρακολουθούν τα παιδιά τους. Μάλιστα, τα περισσότερα παιδιά που παρακολουθούνται είναι ηλικίας από 12 έως 16 ετών.

Μητέρα 14χρονης που πίστευε ότι μπορεί να κινδυνεύει το παιδί της δήλωσε στην ΕΡΤ: «Ήθελα να δω το παιδί μου με ποιους κάνει παρέα. Στο Δημοτικό όταν πάει ένα παιδί είναι αλλιώς, γνωρίζεις τους γονείς από πιο κοντά. Στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο είναι λίγο τα πράγματα απρόσωπα. Αποφάσισα να βάλω έναν άνθρωπο με τον οποίο θα μπορώ εγώ να δω τι γίνεται με το παιδί μου».

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή, Στράτο Γεωργαντίδη, οι περισσότερες υποθέσεις που φτάνουν στο γραφείο του αφορούν έρευνα κυρίως ανήλικων παιδιών. «Έρχονται γονείς και μας ζητούν την παρακολούθηση των παιδιών τους. Να δούμε τις δραστηριότητές τους, το περιβάλλον τους, τους ανθρώπους που συναντούν» ανέφερε στην ΕΡΤ ο ντετέκτιβ.