Η Amazon πληρώνει τους πελάτες της για να της παραχωρούν τα δεδομένα τους!

Τα τελευταία χρόνια έχουν καταβληθεί τεράστια πρόστιμα σε τεχνολογικούς κολοσσούς επειδή χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα χρηστών, χωρίς την άδειά τους, για εμπορικούς σκοπούς. Τι θα έκανες, όμως, αν κάποιος όχι απλά έπαιρνε την άδειά σου αλλά σε πλήρωνε για του παραχωρήσεις προσωπικές και απόρρητες πληροφορίες που σε αφορούν;

Αυτό ακριβώς το δίλημμα θέτει στους πελάτες της η Amazon με το  νέο πρόγραμμα Ad Verification που λάνσαρε. 

Όσοι συμμετέχουν, πληρώνονται 2 δολάρια το μήνα με τον όρο να παραχωρούν στην Amazon το δικαίωμα να παρακολουθεί την κίνηση δεδομένων στα τηλέφωνά τους και να συγκεντρώνει πληροφορίες που σχετίζονται με διαφημίσεις. 

Σκοπός της εταιρείας είναι τα δεδομένα που συλλέγονται να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση των προϊόντων και των υπηρεσιών της, καθώς και για την παροχή μιας πιο εξατομικευμένης διαφημιστικής εμπειρίας για όλους τους πελάτες της. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Amazon, οι νέες ανταμοιβές αποτελούν μέρος του προγράμματος "Amazon Shopper Panel" της εταιρείας, «ένα πρόγραμμα με δυνατότητα επιλογής, αποκλειστικά με πρόσκληση, όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να κερδίζουν μηνιαίες ανταμοιβές μοιράζοντας αποδείξεις από αγορές που πραγματοποιήθηκαν εκτός του Amazon.com, συμπληρώνοντας σύντομες έρευνες και ενεργοποιώντας την επαλήθευση διαφημίσεων για τις διαφημίσεις που βλέπουν από τη δική τους διαφήμιση της Amazon ή από τρίτες επιχειρήσεις που διαφημίζονται μέσω των διαφημίσεων Amazon Ads», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Προς το παρόν, το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο μόνο για συγκεκριμένο αριθμό χρηστών στις ΗΠΑ και την Βρετανία ενώ οι πελάτες που δεν έχουν προσκληθεί στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν σε μια λίστα αναμονής και ενδεχομένως να μπουν αργότερα.