Πώς να προστατέψεις τα προσωπικά σου δεδομένα αν δώσεις το κινητό σου για επισκευή

Σχεδόν όλοι χρειάζεται κάποια στιγμή να πάμε το κινητό μας τηλέφωνο για επισκευή, αλλά κάθε φορά ανησυχούμε για τα προσωπικά μας δεδομένα που θα πέσουν σε… ξένα χέρια.

Αν και οι περισσότερες εταιρείες που επισκευάζουν κινητά είναι αξιόπιστες και ιδιαίτερα προσεκτικές με τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους, υπάρχουν κι εκείνοι που όχι μόνο εισχωρούν σε απόρρητες πληροφορίες, αλλά φτάνουν μέχρι και στο σημείο του εκβιασμού.

Ευτυχώς υπάρχουν εταιρείες όπως η Samsung που έχουν προνοήσει για αυτές τις περιπτώσεις και ο χρήστης, μέσω του Maintenance mode, μπορεί να μπλοκάρει την πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα του κινητού του τηλεφώνου, όσο αυτό βρίσκεται σε τρίτα χέρια για επισκευή.

Προς το παρόν, το  Maintenance mode διατήθεται για τηλέφωνα Samsung Galaxy S21 και Samsung Galaxy S22 αλλά θα συνεχιστεί σε περισσότερες συσκευές μέσα στο 2023.

Για όσους έχουν κάποιο από τα πιο πρόσφατα μοντέλα της Samsung, η λειτουργία ενεργοποιείται από το μενού Settings > Battery > Device Care. Με την ενεργοποίησή του, η συσκευή δεν επιτρέπει σε κανέναν (πέραν του ιδιοκτήτη) την πρόσβαση σε οποιαδήποτε πληροφορία πέραν των βασικών λειτουργιών.