Στο «στόχαστρο» το TikTok - Ζητήθηκε από Apple και Google να το μπλοκάρουν

Κορυφαίο στέλεχος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) αποκάλυψε ότι ζήτησε από την Apple και την Google να αφαιρέσουν το TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών τους, λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Ο Μπρένταν Καρ, ένας από τους επιτρόπους της FCC, έστειλε επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple Τιμ Κουκ και της Alphabet, Σουντάρ Πιτσάι στην οποία αναφέρει πως το TikTok δεν συμμορφώνεται με τους όρους των καταστημάτων εφαρμογών των δύο εταιρειών.

Μάλιστα ο Καρ δημοσίευσε την επιστολή του στο Twitter διευκρινίζοντας πως εάν η Apple και η Alphabet δεν αφαιρέσουν το TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών τους, θα πρέπει να του παράσχουν εξηγήσεις έως τις 8 Ιουλίου.

 «Το TikTok δεν είναι αυτό που φαίνεται επιφανειακά. Δεν είναι απλώς μια εφαρμογή για αστεία βίντεο ή meme. Αυτό είναι το προκάλυμμα. Στον πυρήνα του, το TikTok λειτουργεί ως ένα εξελιγμένο εργαλείο παρακολούθησης που συγκεντρώνει μεγάλες ποσότητες προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων», αναφέρει μεταξύ άλλων.