Μια ειδικός συμβουλεύει: Αυτό είναι το password που δεν «σπάει» με τίποτα

Το να παραβιάσει κάποιος το password μας, δεν είναι πλέον τόσο ασυνήθιστο ενώ οι επιτήδειοι βάζουν στόχο όχι μόνο τους φουσκωμένους λογαριασμούς τραπέζης αλλά «χτυπάνε» όποιον λογαριασμό μπορούν, ανεξάρτητα σε ποιον ανήκει. 

Αυτό που χρειαζόμαστε, λοιπόν, είναι ένας ισχυρός κωδικός ασφαλείας που δύσκολα μπορεί να παραβιαστεί. Μία TikToker που αυτοσυστήνεται ως ειδική σε θέματα κυβερνοασφάλειας, έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό και έδωσε τα… φώτα της!  

Στο video που ετοίμασε αποκάλυψε πως ένας κωδικός με 6 χαρακτήρες μπορεί να «σπάσει» σε μόλις 1 δευτερόλεπτο, ενώ αυτός με 7 σε 1 λεπτό. Με 8 χρειάζεται 1 ώρα και αυτός με τους 9 θέλει 3 μέρες.

Στη συνέχεια, μοιράστηκε με το κοινό της 5 σημαντικές συμβουλές για το «τέλειο» password, το οποίο χρειάζεται 41 χρόνια για να το σπάσει κάποιος:

  1. Να έχει 11 χαρακτήρες
  2. Να έχει γράμματα
  3. Να έχει σύμβολα
  4. Να έχει άγνωστες λέξεις
  5. Να μην περιλαμβάνει ονόματα 

@cybersecuritygirl How long would it take for a hacker to crack YOUR passwords #hacked #hacker #cybersecurityexpert #protectyourdata #dataprotection #databreach #cybersecurity #techtok #techtips #steminist #FrunktheBeat #katespadenycabana @cybersecuritygirl ♬ About Damn Time - Lizzo