Ουκρανία: Οι Anonymous διέρρευσαν αρχεία του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

Η ομάδα χάκερ Anonymous ανακοίνωσε στο Twitter ότι παραβίασε τη βάση δεδομένων του ιστότοπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας κι έπειτα διέρρευσε τα προσωπικά δεδομένα του υπουργείου.

Στο ίδιο tweet, δημοσίευσε στιγμιότυπα των δεδομένων που παραβίασε καθώς και έναν σύνδεσμο που όταν τον επισκεφθούν οι χρήστες, αποκτούν πρόσβαση σε αυτά.

Στα πρωσοπικά δεδομένα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που παραβιάστηκαν, βρίσκεται μεταξύ άλλων και μια ανακοίνωση της ρωσικής κυβέρνησης που αναφέρει ότι το Facebook θα «περιοριστεί» στη Ρωσία μετά την απόφαση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης να περιορίσει τους λογαριασμούς αρκετών οργανισμών μέσων ενημέρωσης που υποστηρίζονται από το Κρεμλίνο, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Οι Anonymous είχαν προαναγγείλει τον «κυβερνοπόλεμο» στη Ρωσία ενώ, με μηνύματά τους στο Twitter, ανέλαβαν την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στο site του ρωσικού τηλεοπτικού καναλιού RT καθώς και τεσσάρων ακόμα ιστότοπων τηλεπικοινωνιακών εταιρειών ενώ χαρακτήρισαν τον Πούτιν «δικτάτορα».