Αυστραλός έστηνε δωρεάν wifi σε αεροδρόμια για να κλέβει προσωπικά δεδομένα

Ένας άνδρας κατηγορήθηκε ότι δημιούργησε ψεύτικα δωρεάν δίκτυα wifi σε αεροδρόμια της Αυστραλίας και σε πτήσεις εσωτερικού για να κλέψει προσωπικά δεδομένα από ανυποψίαστα μέλη του κοινού. Ο 42χρονος άνδρας από τη Δυτική Αυστραλία,  αντιμετωπίζει συνολικά εννέα κατηγορίες για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Πιο συγκεκριμένα, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Αυστραλίας ισχυρίζεται ότι ο άνδρας δημιούργησε ψεύτικα δίκτυα wifi - τα οποία μιμούνταν τα νόμιμα δίκτυα - για να εξαπατήσει τους χρήστες να εισάγουν τα προσωπικά τους στοιχεία.

Οι ψεύτικες σελίδες δημιουργήθηκαν στα αεροδρόμια του Περθ, της Μελβούρνης και της Αδελαΐδας, σε πτήσεις εσωτερικού, αλλά και σε άλλες τοποθεσίες που συνδέονταν με την προηγούμενη απασχόληση του άνδρα.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία ξεκίνησε τις έρευνές της τον Απρίλιο και, πριν λίγες μέρες, ανακάλυψε μια φορητή ασύρματη συσκευή, φορητό υπολογιστή και κινητό τηλέφωνο όταν έψαξε τις αποσκευές του άνδρα μετά την επιστροφή του στο αεροδρόμιο του Περθ. Ο 42χρονος συνελήφθη και κατηγορήθηκε μετά από δεύτερη έρευνα στο σπίτι του στο προάστιο της Παλμύρας του Περθ.

Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι τα ψεύτικα δίκτυα wifi του άνδρα οδηγούσαν τους χρήστες σε μια εικονική σελίδα που ζητούσε τα στοιχεία σύνδεσης μέσω email ή μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Αυτά τα στοιχεία αποθηκεύονταν στις συσκευές του υπόπτου και μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πρόσβαση σε άλλες προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων των διαδικτυακών επικοινωνιών, φωτογραφιών, βίντεο ή τραπεζικών στοιχείων.

Πληροφορίες από Guardian