To Chat GPT έρχεται στο… ελληνικό Δημόσιο!

Μια ανέλπιστη εξέλιξη περιμένει τους Έλληνες πολίτες, που πλέον θα λύνουν τις απορίες τους για τις υπηρεσίες του ελληνικού δημοσίου μέσω… Chat GPT.

H επίσημη παρουσίαση του «έξυπνου» ψηφιακού βοηθού (chatbot) του gov.gr στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης έγινε την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου και σε 30 περίπου μέρες αναμένεται να μπει σε εφαρμογή.

Πλέον οι πολίτες, με τη βοήθεια  AI chatbot, θα μπορούν να θέτουν τα ερωτήματα τους και να καθοδηγούνται, σε φυσική γλώσσα, για να μην χάνουν ώρα ψάχνοντας στο gov.gr ή σε ατέλειωτες τηλεφωνικές κλήσεις. Σύντομα, οι αναζητήσεις θα γίνονται και φωνητικά.

Πιο συγκεκριμένα, κάποιος θα μπορεί να θέτει ερωτήματα σχετικά με τις υπηρεσίες του gov.gr, όπως, για παράδειγμα, «τι χρειάζεται για να πάρω δίπλωμα οδήγησης» ή «πως θα κάνω μεταβίβαση του αυτοκινήτου του», ενώ το η ΑΙ υπηρεσία θ αμπορεί να απαντά και σε πιο σύνθετα ερωτήματα.

Το συγκεκριμένο chatbot βασίζεται στο GPT-4 της OpenAI και έχει «εκπαιδευτεί» με τα δεδομένα που υπάρχουν τόσο στο gov.gr όσο και στο ΜΙΤΟΣ, το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών του ελληνικού δημοσίου.