Το ChatGPT προβλέπει ότι η ανθρωπότητα θα γίνει… vegan!

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει προβλέψει ότι η πλειοψηφία της ανθρωπότητας θα έχει γίνει vegan μέχρι το 2075, λόγω της προτίμησης της περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένος Gen Z και των Millennials στρέφονται κατά της κρεατοφαγίας.

Συγκεκριμένα, είπε ότι ο όρος «ευελικτοφάγος» θα γίνει πολύ συνηθισμένος μέχρι το 2027, καθώς οι άνθρωποι υιοθετούν μια πιο φυτική διατροφή σε όλο τον κόσμο. Μέχρι το 2073, μάλιστα, ο κόσμος θα είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου vegan, σύμφωνα με τις προβλέψεις του ChatGPT.

Ωστόσο, και οι ερευνητές είχαν προβλέψει ότι οι επόμενες γενιές θα πιέσουν για εναλλακτικές διατροφικές λύσεις που θα αντικαθιστούν το κρέας και τα γαλακτοκομικά μέχρι το 2024.

Ο Darren Seifer, αναλυτής της βιομηχανίας τροφίμων NPD και συν-συγγραφέας της μελέτης, δήλωσε ότι «Καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να ετοιμάζουν περισσότερα γεύματα στο σπίτι και οι νεότερες γενιές μαγειρεύουν περισσότερο, τα τρόφιμα και τα συστατικά φυτικής προέλευσης θα αποτελούν μεγάλο κομμάτι των προτιμήσεών τους».

Εκτός από την παροχή ποικιλίας φυτικών τροφίμων και συστατικών, οι κατασκευαστές τροφίμων θα πρέπει επίσης να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στους Millennials και Gen Zs, καθώς θα οδηγήσουν την ανάπτυξη αυτής της κατηγορίας καταναλωτών. Οι ανησυχίες τους για τη βιωσιμότητα και την καλή μεταχείριση των ζώων θα πρέπει επίσης να λαμβάνονται υπόψη όταν κάποιος θέλει να προσεγγίσει αυτούς τους ανθρώπους», αναφέρει Ντάρεν Σέιφερ, ο οποίος είναι αναλυτής της βιομηχανίας τροφίμων στο NPD Group.