Εταιρεία στη Γαλλία αντικαθιστά 200 από τους 400 εργαζομένους της με ρομπότ

Μετά την ανακοίνωση της γερμανικής Bild, την εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη, ότι θα προχωρήσει στην απόλυση 200 δημοσιογράφων για να προσλάβει… Chat GPT, έρχεται και μια γαλλική εταιρεία να απολύσει «μόνο» το μισό εργατικό της δυναμικό για να το αντικαταστήσει με ρομπότ!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Οικονομικού Ταχυδρόμου, η εταιρεία Onclusive, μια εταιρεία παρακολούθησης μέσων που εδρεύει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο, ανακοίνωσε ότι από τους 447 υπολλήλους που απασχολεί στη Γαλλία, θα απολύσει τους 209.

Επιπρόσθετα, θα καταργήσει 8 θέσεις εργασίας και θα δημιουργηθούν 23 νέα πόστα. 

«Στόχος μας είναι να γίνουμε πιο ευέλικτοι και πιο ανταγωνιστικοί. Οι νέες τεχνολογίες μάς παρέχουν εργαλεία που ορθολογοποιούν τις λειτουργίες μας και βελτιώνουν την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια της επιχείρησης», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Onclusive Ρομπ Στόουν στη γαλλική «Libération».

Οι πρώτες αποχωρήσεις εργαζομένων από την Onclusive θα ξεκινήσουν τον προσεχή Ιανουάριο και προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2024.