Απάτη στην Πάτρα: Της είπε ότι δικαιούται Power Pass και της έκλεψε 9.500 ευρώ

Πολλές οι διαδικτυακές απάτες με επιτήδειους που κερδίζουν την εμπιστοσύνη πολιτών με απώτερο σκοπό να τους αποσπάσουν χρήματα. Μια από αυτές τις περιπτώσεις συνέβη στην Πάτρα και άφησε το θύμα με 9.500 ευρώ λιγότερα. 

Η απάτη συνέβη το μεσημέρι της τρίτης 12 Σεπτεμβρίου όταν μια γυναίκα δέχθηκε κλήση στο κινητό της από άγνωστο άντρα που της συστήθηκες ως υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ. Ο δήθεν υπάλληλος της είπε ότι ο λογιστής της είχε κινήσει διαδικασία για να λάβει το Power Pass κι ότι δικαιούταν 3 δόσεις  των 265 ευρώ η καθεμία. 

Για να πιστωθεί το υποτιθέμενο ποσό, ο άνδρας έστειλε στην γυναίκα έναν υπερσύνδεσμο ο οποίος τη μετέφερε σε ένα περιβάλλον που προσομοίαζε με αυτό της Εθνικής Τράπεζας, όπου η παθούσα καταχώρησε στα στοιχεία της κάρτας της, γνωστοποιώντας παράλληλα στον δράστη τους κωδικούς OTP που λάμβανε στο κινητό της.

Στο τέλος, όμως, αντί να λάβει τα 265 ευρώ, είδε τον τραπεζικό της λογαριασμό να αδειάζει. Ο επιτήδειος απέκτησε πρόσβαση στον λογαριασμό της και της άρπαξε 9.537 ευρώ.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη είναι σε εξέλιξη.