Συνελήφθη 69χρονη για τηλεφωνικές απάτες - Πάνω από 100.000 ευρώ η λεία

Πάνω από 100.000 ευρώ κατάφεραν να αποσπάσουν μια 69χρονη και οι συνεργοί της από πολίτες σε Ημαθία, Πέλλα και Κοζάνη, χρησιμοποιώντας με τη μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης.

Όπως διαπιστώθηκε, τηλεφωνούσαν σε πολίτες προσποιούμενοι τους γιατρούς και ζητούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά με το πρόσχημα πως κάποιος συγγενής τους τραυματίστηκε σε ατύχημα και πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα.  

Η 69χρονη Βουλγαρικής καταγωγής συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παραλαμβάνει το ποσό των 19.830 ευρώ από 67χρονη ημεδαπή. Νωρίτερα την ίδια μέρα, συνεργός της συλληφθείσας είχε τηλεφωνήσει στο 67χρονο θύμα προσποιούμενος τον γιατρό και της ζήτησε χρήματα δήθεν για να χειρουργηθεί συγγενικό της πρόσωπο που τραυματίστηκε.

Τα χρήματα επιστράφηκαν στην παθούσα, ενώ στην κατοχή της 69χρονης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 3.340 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Έπειτα από περαιτέρω έρευνα, διαπιστώθηκε πως το τελευταίο δίμηνο η σπείρα εξαπάτησε τέσσερα άτομα σε Ημαθία, Πέλλα και Κοζάνη, από τους οποίος απέσπασαν χρήματα, χρυσές λίρες και ένα κόσμημα, συνολικής αξίας 81.520 ευρώ.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας.