Επιτήδειοι «αδειάζουν» λογαριασμούς με ψεύτικες ειδοποιήσεις ΕΦΚΑ

Το 1555 δέχθηκε πλήθος κλήσεων από πολίτες, οι οποίοι ανέφεραν ότι έχουν λάβει ψεύτικα e-mail από τον e-ΕΦΚΑ. 

Τα συγκεκριμένα e-mail ενημερώνουν τους παραλήπτες πως δήθεν έχουν ένα πιστωτικό υπόλοιπο από τον Φορέα, αλλά για να το λάβουν, πρέπει να καταθέσουν σε υποδεικνυόμενο κωδικό πληρωμής (RF) ένα χρηματικό ποσό, και μετά την κατάθεση θα λάβουν τα οφειλόμενα. 

Η Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ εφιστά την προσοχή των ασφαλισμένων που λαμβάνουν τέτοια παραπλανητικά μηνύματα, sms ή τηλεφωνήματα που προσπαθούν να τους εξαπατήσουν και να τους να τους αποσπάσουν χρήματα. 

Μάλιστα, προειδοποιεί τους πολίτες να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους (links), να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και προσωπικά στοιχεία, όπως κωδικούς πρόσβασης, αριθμούς καρτών και να μην πραγματοποιούν καμία σχετική συναλλαγή καθότι σε καμία περίπτωση αυτή η επικοινωνία δεν είναι αληθινή και δεν προέρχεται από τον e-ΕΦΚΑ.

Τέλος, επισημαίνει ότι η πρόσβαση στον e-ΕΦΚΑ θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνον μέσω του επίσημου ιστότοπου (www.efka.gov.gr) ή μέσω της επίσημης εφαρμογής στο κινητό και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πραγματοποιείται μέσω συνδέσμων από κάποιο SMS μήνυμα ή e-mail που έλαβε ο ασφαλισμένος.