To Tinder «αποχώρησε» από τη Ρωσία και οι χρήστες πενθούν ντυμένοι στα μαύρα!

Τίτλους τέλους έβαλε το Tinder στη Ρωσία, έπειτα από απόφαση της Match, στην οποία ανήκει η δημοφιλής εφαρμογή γνωριμιών. Η εταιρεία αποσύρθηκε από τη Ρωσική αγορά έπειτα από άρνησή της να γνωστοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της στην κυβέρνηση, «δεσμευόμενη για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όλα συνέβησαν απότομα, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Η εφαρμογή εξαφανίστηκε ξαφνικά από το Google Play και το AppStore ενώ όσοι ήταν ήδη εγγεγραμμένοι και προσπαθούσαν να μπουν στην εφαρμογή, διαπίστωσαν ότι δεν υπάρχει!

Ωστόσο, οι χρήστες της Ρωσίας δεν πήραν και πολύ καλά αυτό το νέο. Αρκετοί, μάλιστα, έκαναν κηδεία στην αγαπημένη τους εφαρμογή, βγάζοντας δακρύβρεχτους λόγους, φορώντας μαύρα ρούχα και κρατώντας κόκκινα τριαντάφυλλα. 

Από το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, δεκάδες δυτικές εταιρείες – κολοσσοί είτε αποχώρησαν από τη Ρωσία είτε ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους στο πλαίσιο κυρώσεων. Ανάμεσα σε αυτές είναι οι πλατφόρμες του Netflix και Spotify τα McDonald's, η Coca-Cola, τα Starbucks και η Heineken.