Το ChatGPT εκτέλεσε χρέη ιερέα και πάντρεψε ζευγάρι σε εκκλησία

* Φωτογραφία PSARA HERTWIG

H Reese Wiench και o Deyton Truitt, ακολουθώντας το παράδειγμα χιλιάδων ζευγαριών, αντάλλαξαν τους γαμήλιους όρκους τους την 24η Ιουνίου στην ιστορική εκκλησία Morrison που χτίστηκε το 1885. Ωστόσο, ήταν το πρώτο ζευγάρι που παντρεύτηκε σ’ αυτή την εκκλησία με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. 

Συγκεκριμένα, την Reese και τον Deyton δεν τους πάντρεψε παπάς αλλά το ChatGPT! Δεδομένου ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν αναγνωρίζεται ως γαμήλιος ιερέας από την πολιτεία του Κολοράντο, την άδεια υπέγραψε ο μπαμπάς της νύφης, Stephen Wiench.

Το ChatGPT παρείχε ηχογραφημένη την τέλεση του μυστηρίου η οποία ακούστηκε από ηχεία που βρίσκονταν στο μπροστινό μέρος της εκκλησίας. Για να γίνει πιο ενδιαφέρουσα η τελετή, η οικογένεια αγόρασε μια μάσκα ρομπότ την οποία τοποθέτησε πάνω από τα ηχεία για να φαίνεται ότι κάποιος μιλούσε.

Η λύση του ChatGPT προέκυψε όταν το ζευγάρι αποφάσισε να παντρευτεί βιαστικά, καθώς ο γαμπρός έπρεπε να φύγει για τον στρατό σε μία εβδομάδα. Μέσα σε πέντε μέρες κατάφεραν να βρουν τον κατάλληλο χώρο, τον κουμπάρο, τους καλεσμένους, νυφικό, γαμήλια τούρτα, αλλά δεν έβρισκαν με τίποτα ερέα.

Ο πατέρας της νύφης, υπέρμαχος της τεχνητής νοημοσύνης, σκέφτηκε πως θα μπορούσε να τους παντρέψει το ChatGPT αν και η πρώτη προσπάθεια όπως αποκάλυψε δεν λειτούργησε. «Το ChatGPT είπε όχι στην αρχή. Δεν μπορώ να το κάνω αυτό, δεν έχω μάτια, δεν έχω σώμα. Δεν μπορώ να τελέσω το μυστήριο στο γάμο σας», ανέφερε ο Stephen Wiench.

Το γνωστό bot τεχνητής νοημοσύνης Chat GPT αποδείχτηκε αποτελεσματικό όμως με τη δεύτερη απόπειρα και ανακοίνωσε: «Είμαστε ευγνώμονες για κάθε έναν από εσάς που βρίσκεστε εδώ, ειδικά για όσους έχουν ταξιδέψει από άλλη πολιτεία». Οι όρκοι δόθηκαν από το ίδιο το ζευγάρι, χωρίς να αναμειχθεί η τεχνολογία, η οποία όμως έπαιξε σημαντικό ρόλο στη γνωριμία τους καθώς γνωρίστηκαν στο διαδίκτυο μέσω ενός dating app. 

Εμείς δεν μένει παρά να τους ευχηθούμε βίον ανθόσπαρτον!

Πληροφορίες από canyoncourier.com