Πανελλήνιες 2023: επιτήδειοι τηλεφώνησαν σε μαθητές για αλλαγή εξεταστικού κέντρου

Συναγερμός σήμανε στο Βόλο λίγες ώρες πριν την επίσημη έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων, όταν ένας υποψήφιος δέχτηκε ένα περίεργο τηλεφώνημα από το Λάτσιο της Ρώμης. 

Συγκεκριμένα, ο αυτόματος τηλεφωνητής ενημέρωσε τον μαθητή πως έγινε αλλαγή στο εξεταστικό κέντρο, παρακινώντας τον να ενεργοποιήσει σύνδεσμο (link) σε σχετικό email που θα λάβει, ώστε να ενημερωθεί για το νέο κέντρο στο οποίο δήθεν θα δώσει εξετάσεις.

Η μητέρα του, που άκουσε το τηλεφώνημα, κάλεσε αμέσως την Δευτεροβάθμια και μίλησε με τον  προϊστάμενο, Σωκράτη Σαβελίδη, που ενημέρωσε το υπουργείο Παιδείας.

Στη συνέχεια, ο κ. Σαβελίδη κάλεσε όλους τους διευθυντές και τους ζήτησε να ενημερώσουν τους υποψηφίους ότι δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα και ενημέρωσε τα ΜΜΕ καθώς, όπως αναφέρει, το myschoοlc  δεν λειτουργεί σωστά.

«Καμία αλλαγή – απευθυνθείτε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος»

«Κάλεσα αμέσως όλους τους διευθυντές των σχολείων και ζήτησα να ενημερώσουν τους μαθητές πως μπορεί να πέσουν θύματα απάτης. Κανένα εξεταστικό κέντρο δεν άλλαξε.

Το μέσο ενημέρωσής τους είναι η πλατφόρμα myschool η οποία αντιμετωπίζει και αυτή πρόβλημα ασφάλειας γιατί δεν λειτουργεί.

Δεν έχουμε πραγματοποιήσει καμία αλλαγή στα εξεταστικά κέντρα και δεν πρέπει να υπάρξει καμία ανησυχία για τυχόν μεταβολές γιατί δεν υπάρχουν. Οι μαθητές που λαμβάνουν αντίστοιχα μηνύματα και email,  θα πρέπει να ενημερώνουν τους διευθυντές των σχολείων για να καλούμε τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος», δήλωσε ο κ. Σαβελίδης.