Θύμα απάτης τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης - Πώς κλέβουν προσωπικά δεδομένα οι επιτήδειοι

Τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης καταγγέλλουν δήθεν διαγωνισμό της εταιρείας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές επικοινωνίας. Οι επιτήδειοι, τάζουν δωροκάρτες για αγορές από τα συγκεκριμένα καταστήματα με σκοπό να εξαπατήσουν τους καταναλωτές και να συγκεντρώσουν ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα.

Μάλιστα, η γνωστή αλυσίδα τροφίμων εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τους πελάτες της προκειμένου να μην πέσουν θύματα της απάτης, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει την παραμικρή σχέση με την κακόβουλη αυτή ενέργεια. 

H ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Σούπερ Μάρκετ Σκλαβενίτης

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021

«Βρίσκεται σε εξέλιξη παράνομη χρήση από αγνώστους της επωνυμίας της Εταιρείας μας, του σήματός μας και φωτογραφιών Καταστημάτων μας σε δήθεν διαγωνισμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές επικοινωνίας, όπου ζητείται από συνδρομητές να συμμετάσχουν απαντώντας σε ερωτήσεις και καταχωρώντας προσωπικά τους στοιχεία, με όφελος δήθεν δωροκάρτες για αγορές από τα Καταστήματά μας.

Η Εταιρεία μας ουδεμία σχέση έχει με την ανωτέρω κακόβουλη ενέργεια, ουδέποτε έχει διενεργήσει τέτοιους διαγωνισμούς και έχει ήδη προβεί σε σχετική καταγγελία ενώπιον των Αρχών.

Συστήνεται οι λήπτες των επικίνδυνων αυτών μηνυμάτων ή ενημερώσεων να μην προβούν σε “άνοιγμα” αυτών, να τα διαγράψουν άμεσα από το κινητό τους τηλέφωνο ή άλλη συσκευή και σε καμία περίπτωση να μην καταχωρίσουν προσωπικά τους στοιχεία.

Σε περίπτωση τυχόν καταχώρισης προσωπικών στοιχείων, συστήνεται να γίνει άμεσα επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (τηλ. 11188, e-mail: ccu@cybercrimeunit.gov.gr).

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση, είμαστε στη διάθεσή σας:

  • στα τηλέφωνα 800 117 7777 (μόνο από σταθερό τηλέφωνο, χωρίς χρέωση) και 214 100 9999 (αστική χρέωση) και
  • με αποστολή e-mail στο: info@sklavenitis.com».

Δείτε παρακάτω τον ψεύτικο διαγωνισμό που «τρέχει» στο διαδίκτυο

 

* Οι φωτογραφίες είναι από το επίσημο site των Super Market Σκλαβενίτης