Χάκερ διαρρέει προσωπικές φωτογραφίες Βρετανίδων αθλητριών στο διαδίκτυο

Σάλο έχει προκαλέσει στην Βρετανία η επίθεση που δέχονται αθλήτριες αλλά και διασημότητες του καλλιτεχνικού χώρου από χάκερς αφού, σύμφωνα με την Daily Mail, τουλάχιστον τέσσερις Βρετανίδες αθλήτριες είδαν γυμνές φωτογραφίες τους και βίντεο να κυκλοφορούν στον κυβερνοχώρο.

Σε μία από τις αθλήτριες, μάλιστα, φημολογείται πως της «έκλεψαν» περισσότερα από 100 ιδιωτικά μηνύματα από το iCloud. Τα ονόματα των 4 αθλητριών δεν έχουν αποκαλυφθεί για ευνόητους λόγους, αλλά δεν είναι οι μόνες που έχουν υποστεί παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους αφού έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο πολλά βίντεο και φωτογραφίες από τα smartphones διασημοτήτων. 

Επίθεση δέχθηκε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τόνισε πως πρόκειται για «επιχείρηση από οργανωμένους εγκληματίες στον κυβερνοχώρο». Ωστόσο, δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή σχετικά με την παραβίαση των προσωπικών της δεδομένων. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν επηρεάστηκε η επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας, ενώ η αστυνομία έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες σχετικά με τις καταγγελίες.

«Οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό είναι άρρωστοι. Έχουμε δει πολλές δυσάρεστες περιπτώσεις, κατά τις οποίες τα θύματα αυτής της παραβίασης έγιναν αργότερα και θύματα εκβιασμού. Αλλά δεν είναι εύκολο να τους κυνηγήσεις. Επίσης, μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αφαιρέσεις φωτογραφίες και βίντεο που έχουν διαρρεύσει από το διαδίκτυο», είπε μάνατζερ ενός από τα θύματα μιλώντας στους Times.

Πηγή: wionews.com