Νέα διαδικτυακή απάτη στην Κρήτη: Έκλεψαν 120.000 ευρώ από γιατρό

 

Ακόμα μία διαδικτυακή απάτη, αυτή τη φορά με θύμα έναν  ιδιώτη γιατρού, αναστάτωσε τους κατοίκους του Ηρακλείου στην Κρήτη. Το θύμα, έπειτα από την εξαπάτηση, βρέθηκε με 120.000 ευρώ λιγότερα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια πελάτισσα επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ωτορινολαρυγγολόγο και αφού επεσήμανε πως έμεινε πολύ ικανοποιημένη από τις υπηρεσίες του, του ζήτησε να εξετάσει και δύο ηλικιωμένους συγγενείς της. Η κοπέλα, μάλιστα, θέλησε να πληρώσει προκαταβολικά τις δύο επισκέψεις μέσω e-banking, και τελικά κατάφερε να αποσπάσει τους κωδικούς πρόσβασης στον λογαριασμό του γιατρού. Μέσα από μέσα συνολικά 6 αναλήψεις που έγιναν, αφαιρέθηκαν από τον τραπεζικό λογαριασμό του γιατρού, στις 28 Φεβρουαρίου, 120.000 ευρώ.

Όπως επισήμανε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος του διεθνές ινστιτούτου κυβερνοασφάλειας CSI institute και πρώην προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης, έχουν αυξηθεί δραματικά οι διαδικτυακές απάτες. “Στην Κρήτη μέσα σε έναν χρόνο έχουν καταγραφεί πάνω από 110 περιστατικά. Κάτι αντίστοιχο καταγράφεται σε όλη τη χώρα. Έχουν κάνει φτερά από λογαριασμούς στην Ελλάδα, μέσα στο διάστημα αυτό 90.000.000 ευρώ”.

Στη συνέχεια, ο κ. Σφακιανάκης τόνισε πως πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις διαδικτυακές συναλλαγές μας. Προσέχουμε σε ποιους θα δώσουμε τον αριθμό του i-bank και σε καμιά περίπτωση δεν τους ενημερώνουμε για τον πενταψήφιο αριθμό που μας έρχεται ως μήνυμα για επιβεβαίωση της συναλλαγής.