Προσοχή: Έτσι κλέβουν προσωπικά δεδομένα μέσω Booking και Airbnb όταν κλείνετε δωμάτιο

Το καλοκαίρι έφτασε και όλοι σπεύδουμε να κανονίσουμε τις διακοπές μας, κλείνοντας ηλεκτρονικά το καλύτερο και πιο οικονομικό δωμάτιο στον καλοκαιρινό μας προορισμό. Ωστόσο, μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις για τη δράση των χάκερς, ίσως αλλάξουμε ρώτα κι αρχίσουμε να κάνουμε κρατήσεις… από το τηλέφωνο! 


Σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τους ειδικούς της περίφημης Kaspersky, έναν ρωσικό πολυεθνικό πάροχος κυβερνοασφάλειας και προστασίας από ιούς με έδρα τη Μόσχα της Ρωσίας, χάκερς κλέβουν προσωπικά μας δεδομένα όταν κλείνουμε δωμάτιο μέσω μεγάλων πλατφόρων. 


Με παραπλανητικά email που αποστέλλουν σε πλατφόρμες όπως το Booking και το Airbnb, μολύνουν τους υπολογιστές των ξενοδοχείων με στόχο να υποκλέψουν τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους - όποιων, δξδ λαδή έχουν κάνει κράτηση τουλάχιστον και μια φορά.


Τα emails αυτά εμφανίζονται ως αλληλογραφία από πρώην ή μελλοντικούς επισκέπτες, μιμούμενα ερωτήσεις, επείγοντα αιτήματα χρηστών ή παράπονα πελατών που αποστέλλονται στις ξενοδοχειακές μονάδες. Το προσωπικό των ξενοδοχείων, θέλωντας να ανταποκριθεί άμεσα στα αιτήματα των πελατών του, είτε κάνει κλικ σε κακόβουλους συνδέσμους είτε ανοίγει «μολυσμένα» συνημμένα, πέφτοντας έτσι στην παγίδα.