Το webmail της Ελληνικής Αστυνομίας πωλείται για $200 στο Dark Web!

Ένας hacker με το ψευδώνυμο «DuckyMummy», γνωστή προσωπικότητα στον υπόκοσμο του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, πουλάει την πρόσβαση στο webmail της Ελληνική Αστυνομίας στο Dark Web (Σκοτεινό Διαδίκτυο) για 200 δολάρια!

Το webmail της ΕΛ.ΑΣ, όπου διαμοιράζονται καθημερινά χιλιάδες ευαίσθητες πληροφορίες Ελλήνων πολιτών και στο οποίο έχουν πρόσβαση αποκλειστικά τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, φαίνεται πως βρίσκεται… στον αέρα, χωρίς να είναι γνωστό αν οι αρμόδιες αρχές έχουν αντιληφθεί την παραβίαση!

Ο «DuckyMummy» επιβεβαιώνει την επίθεση του, αναρτώντας screenshots με μερικά από τα κλεμμένα διαπιστευτήρια και τις προσβάσεις στα συστήματα της Ελληνικής αστυνομίας. Η είδηση μάλιστα έγινε γνωστή στο διαδίκτυο μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter) με σκοπό να ενημερωθούν για την πώληση ενδιαφερόμενοι που μπορεί να μην έχουν πρόσβαση στο Dark Web.

Αυτή η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση θα μπορούσε ενδεχομένως να εκθέσει ευαίσθητες επικοινωνίες, εσωτερικά έγγραφα και επιχειρησιακές λεπτομέρειες που είναι κρίσιμες για την ασφάλεια και τη λειτουργικότητα των Αρχών.

Πηγή: secnews.gr