Εφαρμογές γνωριμιών: γιατί οι γυναίκες «απειλούνται» από τα ΑΙ προφίλ

Το AI girlfriend είναι ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που προσομοιώνει την εμπειρία της ύπαρξης ενός σημαντικού άλλου. Με άλλα λόγια, είναι μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις τη γυναίκα των ονείρων σου, που θα αλληλοεπιδράσει μαζί σας σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου. 

Όσο παράδοξο κι αν φαίνεται, ζούμε στην εποχή που τι AI girlfriend έχει μεγάλη απήχηση και, σύμφωνα με τους ειδικούς, απειλεί τα προφίλ αληθινών γυναικών στις εφαρμογές εφαρμογών. Πρόσφατα, ο Greg Isenberg, Διευθύνων Σύμβουλος της Late Checkout, έγραψε στο X ότι γνώρισε έναν τύπο που ξοδεύει στο «ΑΙ girlfriends» ή σε παρόμοιες εφαρμογές 10.000 δολάρια τον μήνα για να συνομιλεί με τη γυναίκα των ονείρων του.  

Στη συνέχεια, ο Greg Isenberg ανάρτησε μια δημοσίευση με φωτογραφίες γυναικών από το AI girlfriend, σχολιάζοντας πως μοιάζουν συγκλονιστικά αληθινές!

«Το πράγμα ξεφεύγει….»

Σύμφωνα με τον Isenberg, η κατάσταση τείνει να ξεφύγει καθώς είναι αρκετοί εκείνοι που προτιμούν να έχουν μια στενή ρομαντική σχέση με ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, παρά με μια αληθινή γυναίκα. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται και σε κάποιες γυναίκες, που «ερωτεύονται» τα εικονικά τους ταίρια. 

Πριν λίγο καιρό, ένας δημοσιογράφος συνομίλησε με μια 25χρονη Κινέζα, υπάλληλο γραφείο στο επάγγελμα, η οποία έχει αναπτύξει στενή σχέση με το «αγόρι» της, το οποίο δεν μπορεί να συναντήσει από κοντά με σάρκα και οστά, αφού είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης.