Το ChatGPT μιλάει αντί για εσάς στις εφαρμογές γνωριμιών

Οι εφαρμογές γνωριμιών (τα λεγόμενα Dating Apps) θεωρούνται πλέον… επιβεβλημένες αν θες να κάνεις μια νέα γνωριμία και η Τεχνητή Νοημοσύνη ήρθε να καλύψει τις ανάγκες μας και σε αυτό το πεδίο!

Ίσως ακούγεται ζοφερό, αλλά για αρκετούς είναι η λύση που περίμεναν, καθώς δυσκολεύονται να προσεγγίσουν το μελλοντικό ταίρι τους, να ανοίξουν κουβέντα μαζί του αλλά και να του προτείνουν μια διά ζώσης συνάντηση. 

Για παράδειγμα, το YourMove.AI είνα ένα εργαλείο γνωριμιών τεχνητής νοημοσύνης με υπηρεσίες όπως σύνταξη μηνυμάτων, ανάλυση συνομιλιών και αξιολόγηση προφίλ εφαρμογών γνωριμιών, που μετρά περίπου 250.000 χρήστες. 

«Οι τύποι των ανθρώπων που το χρησιμοποιούν – θα νομίζατε ότι είναι κυρίως άνθρωποι που αισθάνονται άβολα, αλλά υπάρχει και μια ομάδα ανθρώπων που είναι απλώς εσωστρεφείς», είπε ο ο ιδρυτής του ourMove.AI, Dimitri Mirakyan στο CNBC. Στους «πελάτες» του περιλαμβάνονται άτομα που είναι ντροπαλά, μιλούν αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα, πλοηγούνται σε πολιτιστικές αλλαγές ή είναι απλώς αρχάριοι σε διαδικτυακές γνωριμίες.

Ένα άλλο παρόμοιο εργαλείο είναι το  Rizz, που  έκανε το ντεμπούτο του το 2022 μετά την απογείωση του ChatGPT.  Πλέον έχει 3,5 εκατομμύρια λήψεις, με 1 εκατομμύριο ενεργούς χρήστες μηνιαίως, ενώ η εταιρεία αναφέρει πως, το τελευταίο τρίμηνο, ο αριθμός των χρηστών αυξήθηκε κατά 30% τον μήνα.

Στατιστικά, μαρτυρίες και ανησυχίες 

Σύμφωνα με έρευνα της AI Pollfish, 1 στους 3 άνδρες στις ΗΠΑ, ηλικίας 18 έως 34 ετών, χρησιμοποιεί το ChatGPT για συμβουλές σχέσης, σε σύγκριση με το 14% των γυναικών στην ίδια ηλικιακή κατηγορία .

 Ένας Ρώσος που προγραμμάτισε ένα chatbot για να συνομιλεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες στο Tinder, είναι τώρα αρραβωνιασμένος με μια από αυτές. Ένας άλλος χρήστης που θέλει να παραμείνει ανώνυμος, δήλωσε πως το DhatGPT τον βοήθησε σημαντικά να γνωρίσει ανθρώπους και να βγει μαζί τους ραντεβού. 

Ωστόσο, οι ειδικοί δηλώνουν ανήσυχοι με αυτές τις εξελίξεις. «Πώς θα καταλλήξει μια γνωριμία όταν, ξεκινώντας την, παρουσιάζεις μια εκδοχή του εαυτού σου που δεν ανταποκρίνεται 100% σε αυτό που πραγματικά είσαι;» διερωτάται η Lisa Marie Bobby, αδειούχος ψυχολόγος και θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας. ««Βραχυπρόθεσμα, μπορεί να σε διευκολύνει να γνωρίσεις τον άλλον. Μακροπρόθεσμα, όμως, μήπως απλά σε βοηθά να χάσεις μερικούς μήνες από τη ζωή σου;» αναρωτιέται. Και μαζί της, αναρωτιόμαστε κι εμείς.