Συγγραφέας αποκάλυψε ότι το ChatGPT έγραψε μέρος του βραβευμένου μυθιστορήματός της

Η Γιαπωνέζα συγγραφέας Rie Kudan βραβεύτηκε την Τετάρτη 17 Ιανουάριο για το τελευταίο της μυθιστόρημα με τίτλο «Tokyo-to Dojo-to» (Ο Συμπονετικός Πύργος του Τόκιο), με την επιτροπή του βραβείου να δηλώνει ότι το έργο της ήταν «τόσο τέλειο, που είναι δύσκολο να βρει κανείς ελαττώματα».

Αμέσως μετά τη βράβευση, η Rie Kudan παραδέχτηκε ότι μέρος του μυθιστορήματος γράφτηκε με τη βοήθεια του  ChatGPTan που, σύμφωνα με την ίδια, της επέτρεψε να απελευθερώσει τις δημιουργικές της δυνατότητες.

Η 33χρονη συγγραφέας δήλωσε στην τελετή βράβευσης ότι χρησιμοποίησε «όλο το δυναμικό της τεχνητής νοημοσύνης για να γράψει αυτό το βιβλίο» και εξήγησε ότι «περίπου το 5%» ήταν φράσεις «δημιουργήθηκαν από AI».

Μάλιστα, η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι το κεντρικό θέμα του βιβλίου της Κουντάν. Η υπόθεσή του εκτυλίσσεται σε ένα φουτουριστικό Τόκιο και το θέμα του είναι ένας πύργος-φυλακή που έχει κατασκευαστεί από μία αρχιτέκτονα που αισθάνεται άβολα ζώντας σε μία υπερβολικά ανεκτική κοινωνία.

Η Rie Kudan δηλώνει ότι συνδιαλέγεται συχνά με την Τεχνητή Νοημοσύνη στην οποία εμπιστεύεται τις πιο μύχιες σκέψεις της για τις οποίες «δεν μπορεί να μιλήσει σε κανέναν άλλον» και λέει ότι οι απαντήσεις του ChatGPT αποτέλεσαν έμπνευση για ορισμένους διαλόγους του μυθιστορήματος.